Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "VĂ„ld och islam" by Adonis # Book PDF Kindle ePub Free

VĂ„ld och islam

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: VĂ„ld och islam
  • Author : Adonis
  • Release Date : January 12, 2016
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,Philosophy,
  • Pages : * pages
  • Size : 3510 KB

Description

Varför anvÀnds religion för att motivera hÀnsynslöst vÄld? Och Àr det möjligt att modernisera islam?
Som engagerad intellektuell och poet diskuterar Adonis i VÄld och islam mÄnga av de teman som han stÀndigt Äterkommer till i sin diktning: religionen, radikaliseringen, vÄldsdÄden, den arabiska vÄrens misslyckande, kvinnan och kvinnligheten, de intellektuellas engagemang och poesins roll i prövningarnas tid.
HÀr driver han tankegÄngarna ett steg lÀngre i samtal med psykoanalytikern Houria Abdelouahed och resonerar djÀrvt och fritt med utgÄngspunkt i den arabiska kulturens historiska djup.
Poeten Adonis föddes 1930 i Syrien men lÀmnade landet av politiska skÀl 1956. Han anses vara det arabiska sprÄkets allra frÀmsta nu levande diktare och har mottagit flertalet prestigefulla priser för sin litterÀra gÀrning. Han nÀmns Äterkommande som en kandidat till Nobelpriset i litteratur.
2016 tilldelades han Stig Dagerman-priset med motiveringen: "för ett författarskap dÀr lidelsen för den arabiska poesin bortom religion och politiska strömningar blottlÀgger diktkonstens frigörande vÀsen."
Om VÄld och islam skrev SvD: "I boken visar poeten hur djupt förtrogen han Àr inte bara med de arabiska litterÀra och filosofiska traditionerna, utan ocksÄ de vÀsterlÀndska. Tillsammans med Houria Abdelouahed företar sig Adonis via nÀrlÀsning en veritabel feministisk dekonstruktion av islams grundpelare - Koranen."


Download Ebook "VĂ„ld och islam" PDF ePub Kindle